Cateringföretag

Är det dags för fest – kanske en större middag hemmavid? Varför inte då passa på att boka en cateringfirma, där du själv slipper att stå och slava i köket? Eller ska företaget ha konferensvecka och du är ansvarig för att planera maten? Halmstad har ett stort utbud av cateringfirmor, många med ganska brett utbud så gör en enkel sökning och du kommer du säkert hitta ett lämpligt företag för catering i halmstad

Catering är alltid ett bra alternativ då man har dåligt med tid innan festen. Många cateringfirmor har ofta ett minimumantal vad gäller beställning – ofta måste du beställa mat för exempelvis minimum 10-15 personer. Titta noga på menyn om det är buffémat du vill beställa, så att du väljer den typ av meny som passar både dig, tillfället och sällskapet bäst. Ta noga reda på vad det kostar att få behållare med mera hämtat efter själva festdagen. Många gånger är detta väldigt bekvämt att slippa hämta och lämna maten själv, och istället få den både levererad och sedan (de tomma behållarna samt kärlen) upphämtade.

Ett tips är att det ofta är bra om plockmat är kall. Det är svårt att tajma varm buffé om man har många gäster men ingen hjälp i köket. Även om man köper all mat färdig krävs en hel del planering och inköp. Om du kommer att ha mer än 15 gäster, rekommenderar vi att du har en hjälpreda i köket; antingen kan det vara en familjemedlem eller vän, eller möjligtvis inhyrd personal beroende på vad du har för budget.